Blog

Pernah Pergi Tandom Hills Resort?

 

img-hammock-spheres
Picture: credit to Tadom Hills Website

Hi! Siapa pernah Tadom Hills Resort? Atau pernah dengar, tapi tak sure kat mana, atau tak pernah dengar LANGSUNG!!! hehehe..

Meh sini I nak rekomen kepada uolls, kalau sesiapa yang duduk area Lembah Klang, tapi nak buat short getaway (pergiambik – huhuhu ye ke?), bolehlah datang ke sini… Dekat je, kalau dari KLIA tu, hanya 13 minit (lebih kurang 12km je)… Haaa dekat kan?

tadom-gmaps

Picture: credit to googlemaps

Macam-macam uols boleh buat kat situ, harga makanan pun tak lah mahal sangat. Ada barbeque pit untuk seisi keluarga buat gathering sambil buat BBQ, sama ada bawa sendiri, atau tempah je dgn management Tadom, harga pun tak lah mahal sangat…

tadom-rates

Picture: credit to Tadom Hills Website

Ok Antara benda yg ada di Tadom ni adalah:-

  1. Tadom Groove – bermandi manda di tasik Tadom yang awesome gila!
  2. Barbeque – pelbagai kawasan menarik untuk dipilih
  3. Tadom Base – kawasan bagi melakukan aktiviti lasak
  4. Menginap di chalet yang comel gile!!!
  5. Berkhemah bersama rakan-rakan
  6. Menginap di chalet-chalet yang sangat comel!!!

Sebenarnya banyak lagi benda uols boleh buat kat Tadom ni…

Si suami pun ada buat video pendek, cuba uols tengok… Siap ada nasi masak dalam buluh tu… hehehe

Jadi kepada sesiapa yang berada di sekitar Lembah Klang, Seremban, Nilai, Klang, ada masa dan terfikir nak pergi bergembira dengan keluarga sekejap, saya sarankan pergi Tadom Hills Resort! Pasti puas hati!!!

p/s: posting ini adalah dari pandangan peribadi saya sahaja ya… 🙂